AKTUALNO
  • 7.7.2020
    Palačinka party ob 9.00 uri v parku Več
  • 14.7.2020
    Sladoledni dan ob 9.00 uri v parku Več

Prehrana

V Domu dr. Janka Benedika skrbimo za prehrano stanovalcev in uporabnike v lokalni skupnosti v okviru pomoči na domu in socialnega servisa. Izziv pri delu nam predstavlja zadovoljiti pričakovanja in potrebe stanovalcev ter njihovih svojcev. Za uspešno delo imamo strokovno znanje, ki ga nenehno nadgrajujemo, pridobljene izkušnje in ustrezne pogoje za delo.

Zavedamo se moči in vpliva prehrane na zdravje, zadovoljstvo in počutje ljudi. Stanovalci prehrano smatrajo za eno izmed najvažnejših področij. Hkrati je to tudi najbolj priljubljena tema medsebojnih pogovorov bivanja pri nas. Ob tem se še posebej kaže slikovita različnost med njimi. Pomembnost, ki je vsekakor ne želimo prezreti!

Zaradi novih odkritij na področju medicine, vedno večjega ozaveščanja posameznikov o zdravem življenjskem slogu in znanstvenega napredka na področju prehranjevanja se naša življenjska doba podaljšuje. Daljši pa je tudi seznam bolezni, povezanih z nezdravo prehrano oziroma bolezni, ki  jih lahko obvladujemo tudi s pomočjo ustrezne prehrane.

V Domu sledimo razvoju in novim spoznanjem na področju zdrave in uravnotežene prehrane. Aktivno pristopamo k zagotavljanju prehrane, prilagojene starejši populaciji, in prehranskim zahtevam ljudi z različnimi prehranskimi omejitvami in željami.

Pri pripravi obrokov smo načrtno zmanjšali porabo belega sladkorja, nasičenih maščob in soli do priporočljivih vrednosti. Hrani ne dodajamo umetnih začimb in ojačevalcev okusov, temveč uporabljamo naravne. Pri delu uporabljamo postopke obdelave, ki živilom ne jemljejo oziroma ne uničujejo za telo koristnih snovi.

V Domu deluje točilnica odprtega tipa, v določenih urah. Stanovalcem, njihovim svojcem in obiskovalcem postrežemo s pijačo in napitki, predvsem pa z dobro kavo in prigrizki, seveda proti plačilu po veljavnem ceniku.

Informacije:
vodja prehrane Borut Mežan
tel.: 04/ 537 50 00
e-mail:  kuhinja@dom-drjankabenedika.si