AKTUALNO
  • 3.10.2023
    obisk klovna - društva Rdeči noski ob 10.00 uri po oddelkih Več
  • 14.11.2023
    obisk klovna - društva Rdeči noski ob 10.00 uri po oddelkih Več

praznovanje 100 let gospe Ide Kristan

17.4.2015

 V Domu dr. Janka Benedika v Radovljica je vladalo praznično vzdušje. Stanovalka Ida Kristan je dopolnila okroglih sto let. Čeprav v težkih življenjskih preizkušnjah in v vojnih vihrah je do današnjih dni ohranila vedrino, optimizem in dobro voljo. Izučila se je za pletiljo in poklic nekaj časa opravljala pri Savnikovih v Radovljici. Kasneje je bila doma gospodinja, skupaj z možem sta v težkih časih otrokoma omogočila šolanje. Doma je s Koroške Bele, sedaj deset let živi v domu starejših občanov. Je že zelo družabna, sodeluje v domskem pevskem zboru.

Ob visokem življenjskem jubileju so ji poleg hčerke Stanke in sina Milana čestitke izrekli direktorica doma Sonja Resman in druge stanovalke.

Obiskovali so jo predstavniki Društva upokojencev Javornik-Koroška Bela, kjer je članica že več kot 35 let. Zapel je domski pevski zbor, za darilo je dobila dve torti.
Janko Rabič

povzeto iz spletne strani Radia TriglavVse informacije in podobe na spletnem mestu http://www.dom-drjankabenedika.si/ so v izključni lasti Doma Dr. Janka Benedika. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, distribuirati ali na kakršen koli drug način reproducirati brez pisnega dovoljenja Doma Dr. Janka Benedika.