AKTUALNO
  • 3.4.2023
    skupina za samopomoč Marjetice ob 16.00 uri v delovni terapiji Več
  • 3.4.2023
    kulinarična delavnica z Matejo Reš ob 9.00 uri v delovni terapiji Več

Obvestila

vse slike si lahko ogledate tudi na dnu strani.

14.oktober 2020
Veliko ljudi, ki imajo svojce v domovih za starejše, je te dni v strahu, saj se okužbe najbolj množično širijo prav tam. Vendar vsem sporočamo, da so vsi stanovalci našega Doma zdravi in kljub situaciji  
ostajamo optimistično razpoloženi.

8. oktober 2020
Mi se radi hecamo in kakšno tudi ušpičimo. Danes  smo preizkusili, če se naša Maja boji pajkov in izkazalo se je, da je prav pogumna punca. (slika 1, 2, 3, 4)
Ps: pajkec je dobil novo domovanje v zeleni živi meji Majine terase

6. junij 2020
V prijetno sobotno dopoldne nas je z zaigranimi skladbami popeljal mladi harmonikar Miha Mozetič. Prisluhnili smo mu pred Domom in tudi na balkonih, ter ga nagradili z aplavzom. Hvala Miha in hvala tudi njegovi babici in družini, ki so ga spodbudili in ga spremljajo na njegovi poti. Tudi mi mu čestitamo za zlato plaketo in želimo veliko uspehov še naprej. Ob priliki pa dobrodošel ponovno pri nas. (slika 1, 2)

2. junij 2020
V čudovitem parku nam je prelepo sončno dopoldne, s svojim prostovoljnim nastopom, popestril Dejan Praprotnik. Njegovi prsti so iz strun izvabili marsikatero poznano melodijo. Da pa ne bomo pozabili nanj, nam je podaril tudi nekaj svojih zgoščenk. Hvala, Dejan :) (slika 1, 2 in 3 )

27. maj 2020
Petje je kot nasmeh: osreči poslušalce in pevca.  
In danes nas je razveselil obisk gospoda Braneta. Pod njegovo taktirko so stanovalci poskrbeli, da je v Domskem parku zadonela ljudska pesem in prinesla nasmehe vsem nam. (slika 1)

22. maj 2020
Na lepo sončno dopoldne smo se zbrali v Domskem parku in svojo srečo preizkusili v družabni igri tombola.(slika 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

22. maj 2020
Sporočamo vam, da so naši stanovalci dobro, veselijo se sončnih dni, druženja v parku, klepeta ob kavici, še posebno pa so veseli vaših "paketkov"  dvakrat tedensko.(slika 1, 2, 3, 4, 5

14.maj 2020
Vrata je odprla tudi naša frizerka Mateja, ki že pridno vihti svoje škarje.

13. maj 2020

V ponedeljek smo odprli vrata našega Doma za obiske. Ponovna snidenja potekajo po točno določenem protokolu. Na vhodu vas pričakamo, kjer vas primerno zaščitimo in izmerimo telesno temperaturo.

8. maj 2020
Za Domom imamo urejen park, kjer se lahko stanovalci naužijejo svežega zraka in uživajo ob pogledu na Karavanke. 
Utrinke sprehodov si lahko ogledate tu.  

6. maj 2020
Danes smo poleg sprehoda v park, zasadili tudi našo visoko gredo.Poleg melise, žajblja, drobnjaka, peteršilja, timijana, origana, pehtrana, rožmarina smo posadili tudi solato berivko. Vrtu smo dodali nekaj sveže prsti ter zalili. (slika 1)

5. maj 2020
Danes so stanovalci v parku z našo fizioterapevtko Bredo telovadili in ob tem izredno uživali. (slika 1)

4. maj 2020
 
Sporočamo vam, da se stanovalci počutijo dobro in vas lepo pozdravljajo.Veliko veselje in zadovoljstvo stanovalcem pomeni sprehod po svežem zraku, zato dopoldne v spremstvu zaposlenih vsak dan med tednom izvajamo sprehod, ob tem tako stanovalci kot zaposleni nosimo zaščitne maske. 

2. maj 2020
Za stanovalko Vido je bil danes prav poseben dan. Svojci so ji za  rojstni dan pripravili čudovito presenečenje, ki si ga lahko ogledate tu.

1. maj 2020
Predstavniki Pihalnega orkestra Lesce so poskrbeli, da se je v Domu dr. Janka Benedika 1. maj pričel s tradicionalno budnico. Čeprav smo budnico spremljali z balkonov, smo se jim z aplavzom zahvalili za njihovo srčnost in idejo, da nam s tem polepšajo praznični dan. HVALA  

28. april 2020
V tem času se nekateri stanovalci redno srečujejo s svojci  preko balkonov, si pomahajo in kakšno rečejo. 

24. april 2020
Hvala kmetijski zadrugi Metlika d.o.o.,ter naši sestri Vedrani, da smo se tudi zaposleni lahko poskladkali ob dobrotah, ki ste nam jih namenili❤ 

23. april 2020
Gasilci  Radovljica , Gasilci Lesce in policisti PP Radovljica so se zahvalili vsem zdravstvenim delavcem v Sloveniji ter vsem zaposlenim v ZD Radovljica in v domu Dr. Janka Benedika, ki v času virusa dajejo vse od sebe.

20. april 2020
Z vami delimo uporabne nasvete Društva Spominčica.-Alzheimer Slovenija.

19. april 2020
Bela nedelja je dan za praznovanje, za praznike pa pripravimo pecivo. In danes je na varovanem oddelku prav prijetno dišalo .

17. april 2020
Prostovoljsto v teh časih je za našo hišo velikega pomena!Dom je že šest tednov zaprt za obiskovalce. Zato je bila pobuda prostovoljca Dejana Peroviča, da bi  šel v trgovino po nakupih, s strani stanovalcev zelo dobro sprejeta. Stanovalci so napisali seznam artiklov, ki se dajo razkužiti in priložili denar. Prostovoljec je nakupil, mi pa smo prinešene stvari razkužili in jih skupaj z denarjem odnesli stanovalcem v sobe. (slika 1 ,2 ,3 )

17. april 2020
Iz srca ♥ se zahvaljujemo podjetju Žito Gorenjka, ki so poskrbeli za sladko presenečenjeza stanovalce in zaposlene. 

16. april 2020
Današnji sprehod po parku je bil za stanovalce 1. nadstropja posebno doživetje. Svežemu zraku in prijetnemu soncu so se pridružili še zvoki citer izpod prstov Dejana Praprotnika! Hvala Dejan za zaigrane skladbe, podarjene zgoščenke in knjige.Slike in posnetke si lahko pogledate na naši facebook strani.

10. april 2020
Radi imamo prijetna presenečanja, ki nam polepšajo trenutke v teh časih. Sašo Avsenik, Niki Legat, Jure Valjavec in Blaž Stroj – iz srca se vam zahvaljujemo za prečudovito in ganljivo glasbeno presenečenje. Hvala vam za čas, ki ste ga nam podarili in ustvarili nepozabne spomine❤Slike si lahko pogledate na naši facebook strani.

9. april 2020
Pomlad in sladke pozornosti. Iz srca hvala podjetju Conditus in vsem njegovim zaposlenim, ki so za naše stanovalce pripravili kremne rezine.( Slika 123 )


Vse informacije in podobe na spletnem mestu http://www.dom-drjankabenedika.si/ so v izključni lasti Doma Dr. Janka Benedika. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, distribuirati ali na kakršen koli drug način reproducirati brez pisnega dovoljenja Doma Dr. Janka Benedika.