AKTUALNO
  • 22.4.2024
    izposoja knjig v knjižnici ob 9.00 uri Več
  • 22.4.2024
    svetvni dan Zemlje - presajanje rastlin z otroci iz vrtca Radovljica Več

Prehrana

V Domu dr. Janka Benedika skrbimo za prehrano stanovalcev in uporabnike v lokalni skupnosti v okviru pomoči na domu in socialnega servisa. Izziv pri delu nam predstavlja zadovoljiti pričakovanja in potrebe stanovalcev ter njihovih svojcev. Za uspešno delo imamo strokovno znanje, ki ga nenehno nadgrajujemo, pridobljene izkušnje in ustrezne pogoje za delo.

Zavedamo se moči in vpliva prehrane na zdravje, zadovoljstvo in počutje ljudi. Stanovalci prehrano smatrajo za eno izmed najvažnejših področij. Hkrati je to tudi najbolj priljubljena tema medsebojnih pogovorov bivanja pri nas. Ob tem se še posebej kaže slikovita različnost med njimi. Pomembnost, ki je vsekakor ne želimo prezreti!

Zaradi novih odkritij na področju medicine, vedno večjega ozaveščanja posameznikov o zdravem življenjskem slogu in znanstvenega napredka na področju prehranjevanja se naša življenjska doba podaljšuje. Daljši pa je tudi seznam bolezni, povezanih z nezdravo prehrano oziroma bolezni, ki  jih lahko obvladujemo tudi s pomočjo ustrezne prehrane.

V Domu sledimo razvoju in novim spoznanjem na področju zdrave in uravnotežene prehrane. Aktivno pristopamo k zagotavljanju prehrane, prilagojene starejši populaciji, in prehranskim zahtevam ljudi z različnimi prehranskimi omejitvami in željami.

Obroke pripravljamo po načelih varovalne. Zmanjšali smo porabo belega sladkorja, nasičenih maščob in soli do priporočljivih vrednosti. Hrani ne dodajamo umetnih začimb in ojačevalcev okusov, temveč uporabljamo naravne. V večji meri vključujemo živila bogata s prehranskimi vlakninami. Pri delu uporabljamo sodobne postopke obdelave, ki živilom ne jemljejo oziroma ne uničujejo za telo koristnih snovi.
 

Okrepčate in sprostite se lahko v naši novi kavarni Sonce. Kavarna je odprtega tipa, in obratuje po urniku. Vrhunske kave vam nudimo po najnižji ceni v regiji.
Informacije:
vodja kuhinje Barbara Kavčič
tel.: 04/ 537 50 00
e-mail: barbara.kavcic@djb.si