AKTUALNO
  • 27.5.2024
    izposoja knjig v knjižnici ob 9.00 Več
  • 27.5.2024
    skupina za samopomoč Golobčki ob 9.30 uri v dvorani Več

Kapelica in poslovilna soba

Kapelica se nahaja v pritličju Doma in je stalno odprta. Imenuje se Kapela božje ljubezni. Je zelo zanimiva in lepa. Na levi in desni strani ima po tri slike na barvnem steklu. Na desni strani so uprizorjeni trije angeli, na levi pa so upodobljeni motivi iz Evangelija. Tabernakelj je izdelan v obliki hostije s simboli Svete trojice. Na vhodnih vratih pa je prav tako slika na steklu z motivom Marije z Detetom.
 
Vsako soboto v kapeli poteka sveta maša, ki se prenaša preko multimedije po hišni televiziji ob 17. uri (poletni čas), ob 16.30 uri (zimski čas) in vsak prvi četrtek v mesecu na bolniškem oddeleku (4. nadstropje) ob 10.00 uri. Izven tega časa pa stanovalci lahko obiščejo kapelico individualno. To je prostor za mirno razmišljanje in duhovno sprostitev.


Poslovilna soba se nahaja v kletnih prostorih in je lepo urejena. Tu je svojcem omogočeno humano in etično slovo od pokojnika.


Vse informacije in podobe na spletnem mestu http://www.dom-drjankabenedika.si/ so v izključni lasti Doma Dr. Janka Benedika. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, distribuirati ali na kakršen koli drug način reproducirati brez pisnega dovoljenja Doma Dr. Janka Benedika.