AKTUALNO
  • 5.7.2022
    srečanje z gospodom Končnikom ob 16.00 uri v dvorani Več
  • 5.7.2022
    obisk klovna - društva Rdeči noski ob 10.00 uri po oddelkih Več

Zobozdravstveno varstvo

Skrb za ustno higieno mora spremljati vsakega človeka od rojstva do smrti. Primerno ustno zdravje ni pomembno samo zaradi videza, ampak tudi zaradi splošnega zdravja. Zobna gniloba in bolezni obzobnih tkiv lahko povzročijo mnogo resnih zdravstvenih težav, vključno z boleznimi srca, dihal in sladkorno boleznijo. Starejši ljudje imajo še specifične težave, povezane s protezami, z jemanjem zdravil in kroničnimi boleznimi.

Da bi pri stanovalcih v čim večji meri preprečili tovrstne težave in ohranjali oralno zdravje, smo v drugem nadstropju uredili preventivno in kurativno zobozdravstveno ambulanto.

Na ta način bomo vzpostavili ustrezen interes, stališča, prepričanost in vedenjsko namero tako stanovalcev kot zdravstveno-negovalnega osebja za ohranjanje čim boljšega oralnega in splošnega zdravja.

Za preventivni ali kurativni pregled se lahko naročite  pri Maji Jesenovec, dipl.m.s..
Storitve so samoplačniške. Opravlja jih Marjana Zaletel, dr. dent. med..

Informacije:
Maja Jesenovec, dipl. m. s.
tel.št.: 04/537 50 00
e-mail: maja.jesenovec@dom-drjankabenedika.si


Vse informacije in podobe na spletnem mestu http://www.dom-drjankabenedika.si/ so v izključni lasti Doma Dr. Janka Benedika. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, distribuirati ali na kakršen koli drug način reproducirati brez pisnega dovoljenja Doma Dr. Janka Benedika.